АФІША

У Чернігові відбудеться відкриття виставки «Фактор свободи»

14 жовтня о 10:30 у Чернігові в Обласному молодіжному центрі відбудеться відкриття виставки «Фактор свободи» на честь борців і захисників України минулого і сучасності.

Виставка Українського інституту національної пам’яті та Центру досліджень визвольного руху «Фактор свободи» розповідає про трьох українців, чиїми іменами називали цілий народ, —Мазепу, Петлюру та Бандеру. Так сталося, що саме у 2019 році припали три ювілеї — Івана Мазепи (380 років від дня народження), Симона Петлюри (140 років від дня народження) та Степана Бандери (110 років від дня народження).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невдовзі відкриється виставка, присвячена краєвидам Чернігівщини

Біографії цих постатей різні, але їх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу. Проте на шляху до її реалізації стояв ворог – Російська імперія. У протистоянні з ним їхні імена стали символом для свого народу і тавром для його ворогів.

Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у Фейсбук Мазепи, Петлюри, Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа, кого вони зафрендили б, спробували показати світло та тіні їхніх ключових рішень.

У виставці йдеться про виклики Україну напередодні боротьби Мазепи, Петлюри і Бандери, про їхні відповіді і команди, які разом відстоювали нашу свободу. Про те, як сучасна армія вшановує традиції минулих подвигів.

Автори виставки: Володимир Бірчак, Володимир В’ятрович, Олеся Ісаюк, Богдан Короленко, Максим Майоров, Віталій Огієнко, Ярослав Файзулін, Олена Шарговська, Вікторія Яременко, Ярина Ясиневич.

Над проєктом працювали: Зоя Бойченко, Наталія Іванченко, Петро Клим, Володимир Поліщук, Оксана Полтавець, Назар Ясиневич.

У Чернігові відкриття та експонування виставки організовують Чернігівська облдержадміністрація, Чернігівський обласний молодіжний центр та Український інститут національної пам’яті.

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: в Чернігівському обласному молодіжному центрі за адресою: вулиця Магістратська, 3.

ПОЧАТОК ЗАХОДУ: о 10:30   14 жовтня 2019 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button