АФІША

Уперше в Чернігові пройде виставка живописця Остапа Ковальчука (Афіша)

Виставка картин живописця Остапа Ковальчука «Образи століть» відкриється 3 листопада о 14.00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу).

В експозиції «Образи століть» представлено 27 художніх творів. Їх назви, зокрема, «Максим Кривоніс», «Анна Ярославна», «Княгиня», «Гетьман Остап Гоголь», вказують, що художник звертається у своїй творчості до історичних особистостей, відображає минуле.

Остап Ковальчук також презентує і своєрідні портретні картини, створені в авторській техніці: «Портрет у червоному вінку», «Портрет жінки» та ін.

На виставці також і твори «Різдво», «Благовіщення», насичені святковим духом православних свят. Не менш цікаві картини «Мрія», «Легенди», «Почуття», «Фея»…

Довідка
Остап Ковальчук, кандидат мистецтвознавства, проректор із наукової роботи Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, доцент.

Має наукові публікації з питань історії образотворчого мистецтва та художньої освіти. Виступає у періодиці та як автор-упорядник художніх каталогів. Художник працює у галузі станкового та монументального малярства, дизайну, реставрації, скульптури, графіки та геральдики. Нагороджений медаллю «Незалежність України» ІІІ ступеня МАРТІС «Золота Фортуна».

Основні твори: художнє вирішення інтер’єрів, цикл монументальних розписів «Наука» та проект реконструкції центрального входу в Головний (Червоний) корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка (2008); монументальне панно «Володарі чеської корони» (Прага, Чеська республіка, 2010); розписи меморіального храму Св. Параскеви у с. Губник Гайсинського району Вінницької області (2010); іконостас храму Казанської ікони Божої Матері у с. Сухолуччя Вишгородського району Київської області (2011); цикл монументальних розписів у Національній академії служби безпеки України (2012).

Джерело: «Чернігів стародавній»

 

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button