АФІШАКультура

До Дня Незалежності України відкриється виставка «Заради майбутнього»

Сьогодні, 22 серпня, о 14:00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу) відбудеться відкриття персональної виставки картин талановитої художниці Марини Соченко «Заради майбутнього».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкриється персональна виставка Андрія Мордовця

Марина Соченко народилась 22 грудня 1963 року у місті Києві.
У 1982 р. закінчила Республіканську художню середню школу ім. Тараса Шевченка, після чого вдосконалювала майстерність у приватній студії Віктора Зарецького.
У 1989 р. закінчила Київський державний художній інститут, нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА). З 1992 року — член Національної спілки художників України.
У 1993–1997 роках навчалася в аспірантурі Академії мистецтв. З 1998 р. працює викладачем кафедри живопису НАОМА, з 2002 р. — старшим викладачем кафедри живопису та композиції НАОМА, викладає живопис (І живописний курс, ІV реставраційний курс).
Провела більше ніж 15 персональних виставок, 40 всеукраїнських та міжнародних виставок, серед яких і персональні виставки у США: в місті Провиденс (штат Коннектикут) і у Нью-Йорку.
Головна ідея та принцип творчості Марини Соченко: «Головне — це працювати на благо свого народу».
Найбільшим досягненням Марина Соченко вважає те, що вона — український художник.
Працює в станковому живописі (олія, темпера).

Джерело: «Чернігів стародавній»

Ще статті по темі

Back to top button