НовиниСуспільство (відео)

Чиновники Чернігівщини повстали проти екологічного бота (Відео)

Чиновники Чернігівщини зібрали Комісію з питань моніторингу довкілля і всі разом повстали проти екологічного бота.

«Сьогодні тут зібралися обласні служби і установи», — Катерина Сахневич, директор Департаменту екології, голова комісії з питань моніторингу.

Адже система, що визначає рівень забрудненості повітря https://www.saveecobot.com/maps  «SaveEcoBot», показала в Чернігові за адресою Мазепи, 4 рівень, що втричі перевищує норму. Наші екологи-чиновники відреагували миттєво.

«Було розміщено спростування щодо наявності нібито якогось смогу над територією міста», — Катерина Сахневич, директор Департаменту екології, голова комісії з питань моніторингу.

«Коли ми щось читаємо, то повинні ставити запитання, чим і де вимірювали, хто це робив. Сказати що завгодно можна», — Руслан Овсієнко, начальник Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

Замовили додаткові дослідження в лабораторії «Чернігівської ТЕЦ», які показали, що в нас усе добре. Що цікаво, «SaveEcoBot» розроблений Міністерством екології. Тож місцеві чиновники збунтувалися проти ініціатив свого ж керівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екоакція: в Козельці висадили близько сотні дерев

Далі присутні продемонстрували, як професійно вони вміють читати.

Замовили додаткові дослідження в лабораторії «Чернігівської ТЕЦ», які показали, що в нас усе добре. Далі чиновники і не тільки продемонстрували, як вони професійно вміють читати.

«Метою проведення досліджень є виявлення негативного впливу», — Наталія Вербицька, заступник начальника управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

«Забруднювальні речовини, такі як тверді частинки, оксиди азоту, оксид і діоксид вуглеводу», — Тетяна Борисова, інженер з охорони навколишнього середовища «Чернігівської ТЕЦ».

Усі члени моніторингової комісії отримали в подарунок Доповідь про стан навколишнього середовища та екологічний календар. Сама ж комісія традиційно погодила низку важливих екопитань – порядок інформаційної взаємодії, утворення комісії з питань здійснення державного моніторингу тощо.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button