НовиниСуспільство

Чергова схема чи щире бажання. Чому іноземці воліють інвестувати в Чернігів?

Інвестори з Швейцарії просять дозволу міськради забудовувати Чернігівську Олександрівку.

До Чернігова хоче зайти швейцарський інвестор «IDEA Development», плануючи розбудовувати район Олександрівки в Чернігові. Про це у вівторок,

29 березня, під час презентації інвестиційного проекту повідомив представник інвестора Максим Цихановський.

За його словами, задекларовано намір збудувати житловий комплекс і всю необхідну інфраструктуру по вулиці Кільцевій, у районі «Епіцентру».

Загальна площа, на яку претендує інвестор, – 7,65 га. Орієнтовна тривалість будівництва становить щонайменше 6-7 років.

Як зазначила архітектор Тетяна Мазур, у майбутньому житловому комплексі зможуть проживати приблизно 3 700 осіб. Окрім зведення багатоповерхівки, інвестори попередньо запланували будівництво дитячого садочка на 106 місць, аптеки, приміщення під реабілітаційний центр, а також клубні приміщення, фізкультурно-оздоровчі центри та багато іншого.

«Але не все так прекрасно, як здається», – запевнив громадський активіст Олександр Гашпар на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, може повторитися ситуація Чернігівської Кордівки. Нагадаємо, минулого року мешканці району Савчука відвоювали у забудовників 7 га зеленої зони Кордівки. «Представники конвертаційних «контор» («Топаз», «Форест-3», «Єврокон-Полісся»), які відмивають гроші, що їх «кінцеві бенефіціари» отримали не зовсім законним шляхом, напередодні 6 сесії Чернігівської міської ради розказуватимуть, які переваги отримає місто від надання дозволу на розробку детального плану житлової забудови території в районі «Еко-маркету» й «Епіцентру». Як свого часу Золтан Путнокі разом із купленою депутаткою- «укропівкою» Валентиною Трахтенберг розповідав про переваги для міста від забудови 7 гектарів Кордівки», – зазначив Гашпар.

Чи дасть влада міста дозвіл «швейцарцям» на будівництво, дізнаємося в четвер, 31 березня, під час сесії міськради.

DSC_0655 DSC_0752 DSC_0756 DSC_0758 DSC_0686 DSC_0730

Ще статті по темі

Back to top button