Кримінал

24 місяці заґратованого життя за поранення правоохоронця

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова від 09.07.2015 р. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України, місцевого жителя засуджено до 2 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено, біля будинку по вул. Лациса у м. Чернігові, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зловмисник умисно заподіяв удари ножем в руку, чим спричинив легкі тілесні ушкодження інспектору патрульної служби, який виконував службові обов’язки.

У зв’язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність та м’якістю призначеного покарання на вказаний вирок прокурором внесено апеляційну скаргу про його скасування.

Апеляційний суд погодився із викладеними аргументами, скасував вирок місцевого суду в частині заходів примусу та засудив обвинуваченого за вчинення інкримінованого злочину до 2 років позбавлення волі.

Водночас, не погоджуючись із рішенням суду апеляційної інстанції, захисник обвинуваченого оскаржив вирок до суду касаційної інстанції.

За результатами, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив скаргу захисника обвинуваченого без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Ще статті по темі

Back to top button