Кримінал

На Чернігівщині підозрюють головного лісничого в незаконній порубці дерев

Незаконна порубка дерев зі збитками понад 39 млн грн – підозрюють директора та головного лісничого одного з дочірніх лісогосподарських підприємств області. Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) обласної прокуратури директору та головному лісничому одного з дочірніх лісогосподарських підприємств Чернігівської області повідомлено про підозру в незаконній порубці дерев у лісах, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки для довкілля (ч. 4 ст. 246 КК України).

Встановлено, що від початку квітня 2020 року директор одного з дочірніх лісогосподарських підприємств області, за попередньою змовою з підлеглими працівниками, не маючи висновку з оцінки впливу на довкілля, організували незаконне видалення дерев у лісовому масиві Чернігівського району під приводом суцільної санітарної рубки, чим завдали збитків довкіллю на суму понад 39 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині фермер та його підлеглі нарубали дерев на понад мільйон гривень

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на майно підозрюваних із метою подальшого забезпечення відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного Бюро Розслідувань, розташованого у м. Києві, оперативний супровід кримінального провадження забезпечується Управлінням стратегічних розслідувань у Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button