Кримінал

5 років в’язниці за вподобайки: пенсіонерка з Чернігівщини отримала термін через російську соцмережу

На Чернігівщині жінку засудили до п’яти років позбавлення волі за те, що вона розповсюджувала публікації з підтримкою окупантів у забороненій соціальній мережі «Однокласники». Фігурантка ставила лайки під постами, а потім вони автоматично відображалися у стрічці її новин.

Про рішення суду повідомляє «Судовий вирок». Там уточнили, що публікації із забороненим змістом з’являлися у стрічках новин 178 друзів підсудної.

Перебуваючи у себе вдома, жінка користувалася забороненою в Україні соцмережею «Одноклассники» і вподобувала дописи, які автоматично відображалися на її сторінці у стрічці новин її 178 друзів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екоінспекція Чернігівщини відсудила в КП «Господар» шкоду, завдану довкіллю

Таким чином обвинувачане поширила три публікації. Їх зміст у публічному тексті вироку не цитується. Один раз це було вподобання допису зі сторінки якоїсь групи, іншим разом відеоматеріалу зі сторінки «Комсомольская правда», в якому виражалась прихильність до бойовиків «ДНР». За третім разом жінка підтримала лайком текстово-графічний матеріал, в якому прославляли окупантів.

В судовому засіданні жінка вину визнала повністю та детально розповіла про обставини скоєного, просила суворо її не карати. Також зазначила, що діяла під впливом політичних шоу і не одразу зрозуміла, що це злочин. Зараз нібито перебуває на боці України.

Обвинувачена раніше не судима і є особою похилого віку, але скільки їй років у рішенні не уточнюється.

З огляду на обставини справи суд призначив покарання ближче до мінімальної межі санкції у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

У матеріалі зміст публікацій не цитується. Проте відомо, що одного разу вона лайкнула пост із підтримкою бойовиків «ДНР». Також вона ставила лайк під текстово-графічним матеріалом, де прославляли окупантів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button