Кримінал

Екоінспекція Чернігівщини відсудила в КП «Господар» шкоду, завдану довкіллю

До Господарського суду Чернігівської області з позовом звернулась Державна екологічна інспекція у Чернігівській області про стягнення з Комунального підприємства «Господар» Варвинської селищної ради 182 010 грн  збитків, заподіяних внаслідок самовільного забору води з артезіанської свердловини без спеціального дозволу на користування надрами.  

Під час позапланової перевірки визначеного суб’єкта господарювання інспекторами було встановлено, що  за період з 03.10.2019 по 30.09.2020 року підприємством здійснювався забір води без спеціального дозволу на користування надрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдали збитків довкіллю на понад 150 тисяч гривень: на Прилуччині поліцейські затримали чотири вантажівки з незаконно добутою деревиною

Невідшкодування у добровільному порядку КП «Господар» збитків, завданих порушенням водного законодавства, і стало підставою для звернення до суду з відповідним позовом, який, до речі, було задоволено у повному обсязі. Однак, не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, підприємство оскаржило його до Північного апеляційного господарського суду.

Після того, як справа майже рік  перебувала в апеляційному провадженні, відповідач визнав свою вину та подав клопотання про відмову від апеляційної скарги. Ухвалою Північного апеляційного господарського суду апеляційне провадження закрито.

Сума збитків,  завданих довкіллю,  в розмірі  182 010 грн відшкодована  в повному обсязі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button