Кримінал

60-річний нетверезий водій пропонував патрульним хабар

Сьогодні близько першої ночі на вулиці Гетьмана Полуботка екіпаж патрульної поліції зупинив ВАЗ-21144 за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування з 60-річним водієм інспектори помітили у нього характерні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік не заперечував, що вживав алкоголь.

Патрульні повідомили водію, що будуть складати на нього адміністративні матеріали. Чоловік одразу став пропонувати охоронцям порядку гроші за те, щоб вони не складали протокол. Патрульні попередили громадянина про протизаконність його дій і, що їх розмова фіксується на відеокамеру.

Водій погодився пройти тест на виявлення алкоголю за допомогою приладу «Dräger». Результат – 2,86 проміле. Після того, як кермувальник дізнався результат тесту, він дістав із кишені кілька купюр номіналом двісті гривень та поклав їх на сидіння службового авто поліції та знову запропонував домовитися (пізніше слідчий вилучив ці 600 гривень, як доказ неправомірної вигоди). Патрульні вкотре попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, проте особа продовжувала наполягати.

На місце викликали слідчо-оперативну групу.

На водія склали адмінпротоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння. В подальшому своє спілкування він продовжив уже зі слідчим.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Патрульна поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button