Кримінал

64-річна жителька Чернігівщини постраждала від нової шахрайської схеми, втративши понад 111 тисяч гривень

До Чернігівського районного управління поліції надійшло повідомлення від ошуканої 64-річноі місцевої жительки, в якої під приводом підтвердження даних клієнтів у базі мобільного оператора невідома зловмисниця заволоділа грошима з банківського рахунку в сумі понад 111 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернігівської області.

Зі слів потерпілої, до неї зателефонувала незнайомка, яка назвалася представницею її мобільного оператора. Співрозмовниця заявила жінці, що їй нібито необхідно ідентифікувати себе та підтвердити свої дані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині затримали 33-річного чоловіка, якого підозрюють у торгівлі наркотиками

Не відчувши небезпеки, потерпіла слухняно виконала вказівки фейкової представниці телефонної компанії. Невдовзі жінка дізналася, що з «прив’язаного» до її номеру банківського карткового рахунку зникли всі гроші, а також на потерпілу був оформлений кредит. Загалом жінка втратила понад 111 тисяч гривень.

За цим фактом поліцейські Чернігівського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Правоохоронці застерігають громадян від нової злочинної схеми шахраїв.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button