Кримінал

На Чернігівщині затримали групу наркозбувачів амфетаміну (Фото)

У рамках спецоперації поліція Чернігівщини затримала двох наркозбувачів, серед яких і корюківський таксист, який під прикриттям легального бізнесу постачав амфетамін з іншого регіону та збував його жителям райцентру.

У ході спецоперації в різних районах Чернігівської області оперативники управління протидії наркозлочинності та управління карного розшуку за підтримки «КОРД» затримали двох наркозбувальників.

У першому випадку поліція вийшла на винахідливого корюківського таксиста, який під прикриттям легального бізнесу (таксування) постачав з іншого регіону та збував жителям райцентру амфетамін. Оперативники затримали зловмисника якраз після того, як той збув наркотики.

Під час санкціонованого обшуку в автомобілі правопорушника поліція та прокуратура виявили 9 згортків з амфетаміном, а також ще 24 – у його помешканні, загалом близько 100 грамів, що за цінами «чорного» ринку оцінюється в 40 тисяч гривень. Вилучене направлено на експертизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні «зібрали врожай» наркотичного зілля

У той самий час інша група поліцейських управління протидії наркозлочинності спільно з кримінальною поліцією Ніжинського міського відділу ГУНП у Чернігівській області затримали мешканця Ніжина, який протягом тривалого часу займався виготовлення та збутом психотропної речовини амфетаміну та наркотичного засобу марихуани. Чоловік мав свою клієнтуру, для якої кустарним способом виготовляв і збував амфетамін.

У ході обшуку поліція разом із прокуратурою виявила та вилучила у підозрюваного 20 грамів амфетаміну, прекурсори та обладнання для виготовлення психотропної речовини, а також 2,5 кг марихуани. Загальна ціна вилученого на «чорному» ринку оцінюється у понад 40 тисяч гривень.

Інформація про обидві події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження за частинами 1 та 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) – карається позбавленням волі у першому випадку від чотирьох до восьми років, у другому – від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Зловмисники затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button