Кримінал

Апеляційний суд залишив без змін вирок щодо жителів Ріпок, які вбили собаку

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду залишила без змін вирок Ріпкинського районного суду стосовно двох місцевих мешканців, які в лютому 2021 року в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись незаконно на території чужого домоволодіння з хуліганських мотивів умисно вчинили жорстоке поводження з собакою, що призвело до загибелі тварини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу про вбивство поліцейського на Масанах скеровано до суду

Вироком суду першої інстанції обвинувачених визнано винуватими за ч. 3 ст. 299 та ч. 1 ст. 162 КК України та призначено покарання: одному — у виді 5 років 3 місяців позбавлення волі, а іншому — 5 років 2 місяців позбавлення волі.

Під час апеляційного розгляду прокурором доведено, що підстави для пом’якшення покарання обвинуваченому відсутні, а місцевий суд у повному обсязі врахував при призначенні покарання як обставини, що пом’якшують покарання — щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, так і обставини, що його обтяжують. А саме — стан алкогольного сп’яніння, дані про особу винного, який негативно характеризується за місцем проживання, притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності, а після звільнення з місць позбавлення волі за замах на вбивство брата, на шлях виправлення не став та скоїв нові правопорушення у період умовно-дострокового звільнення.

Апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та залишив вирок місцевого суду без змін.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button