Кримінал

Бандитизм, розбійний напад і викрадення людини: на Чернігівщині затримали третього підозрюваного

Сьогодні оперативники поліції Чернігівщини затримали третього підозрюваного у розбійному нападі, бандитизмі, незаконному поводженні зі зброєю, викраденні людини та автівки.

Поліцейські за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно підозрюваних, які в січні цього року напали на двох мешканців Ніжинщини.

Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові затримали чоловіка, який уночі стріляв із «травмата»

13 січня в Ніжинському районі підозрювані напали на двох місцевих мешканців: фермера та його знайому. Чоловіки в масках вистрілили з травматичного пістолета чоловікові в ногу, а також пошкодили колеса автівки. У потерпілого відібрали понад 40 тисяч гривень, а у його знайомої – ювелірні прикраси.

Після цього зловмисники зв’язали чоловіка і кинули його в багажник.
Автомобілем потерпілого розбійники намагалися дістатися Ніжина, та не змогли через пошкодження коліс, тож кинули транспортний засіб на дорозі.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські карного розшуку та кримінальної поліції області, Ніжинського районного відділу поліції та співробітники Чернігівського слідчого ізолятора встановили всіх причетних до злочину. Підозрюваних затримано.
Поліція за силової підтримки спецпідрозділу КОРД провела низку санкціонованих обшуків в оселях зловмисників.

Організатор злочину – 25-річний уродженець Ніжина – нині відбуває покарання за скоєння майнового злочину. Поліція встановила, що засуджений наочно знав ніжинського фермера. Знайшовши спільників «на волі», він організував розбійний напад на земляка.

7 вересня поліцейські затримали третього причетного до злочину. Двом зловмисникам поліцейські повідомили про підозри у скоєнні бандитизму (стаття 257 Кримінального кодексу України), незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 3 ст. 289 ККУ), а також викраденні людини (ч. 3 статті 146 ККУ) і розбої (ч. 4 ст.187 ККУ), що вчинено організованою групою. Організатору злочину додатково повідомлено про підозру у встановленні або поширенні злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України).

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Сьогодні слідчі поліції завершили досудове розслідування у кримінальних провадженнях та передали матеріали з обвинувальним актом прокурору для направлення до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button