Кримінал

Батько-вбивця 11-місячного сина проведе за ґратами решту життя

Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляцію ювенального прокурора та, скасувавши в частині призначеного покарання рішення суду першої інстанції, засудив до довічного позбавлення волі 36-річного мешканця Чернігова за вбивство з особливою жорстокістю свого 11-місячного сина та зберігання наркотиків (п.п. 2, 4 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 309 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири роки позбавлення волі – вирок неповнолітньому за вбивство через необережність

Установлено, що 22 червня 2019 року обвинувачений у своїй квартирі в Чернігові у стані алкогольного сп’яніння на очах у 2-річного сина з особливою жорстокістю завдав своєму 11-місячному малюку декілька десятків ударів по голові, в груди та в живіт. Потім він закрив дитині невстановленим у ході слідства предметом рот і ніс, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді механічної асфіксії, внаслідок чого хлопчик помер на місці події.

Суд першої інстанції визнав чернігівця винним у інкримінованих йому злочинах і призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Не погодившись із таким покаранням через його м’якість, ювенальний прокурор подав апеляційну скаргу про призначення найбільш суворого покарання у вигляді довічного позбавлення волі, яку Чернігівським апеляційним судом визнано обґрунтованою та задоволено.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button