Кримінал

Чотири роки позбавлення волі – вирок неповнолітньому за вбивство через необережність

Ухвалою колегії суддів Чернігівського апеляційного суду за скаргою ювенального прокурора, потерпілої та її представника скасовано в частині призначеного покарання вирок одного з місцевих судів області.

Вироком Бахмацького районного суду Чернігівської області 17-річному місцевому мешканцю за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 119 КК України (вбивство через необережність) призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі та звільнено від його відбування з випробуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіка, що зарізав свого 7-річного сина, відправлять до психлікарні

У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений влітку 2020 року у нічний час, перебуваючи на одній з вулиць в м. Бахмач, на грунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, умисно наніс один удар кулаком руки в обличчя потерпілому. Останній від удару впав на асфальтобетонне покриття, вдарився головою об поверхню, і внаслідок отриманих тілесних ушкоджень через шість днів помер в лікарні.

Під час апеляційного розгляду прокурором доведено невідповідність призначеного місцевим судом покарання ступеню тяжкості кримінальних правопорушень та особі обвинуваченого.

Апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та засудив винного до 4 років позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button