Кримінал

Через недбалість ніжинського лікаря померло немовля?

До суду направлено обвинувальний акт за фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть новонародженої дитини

За процесуального керівництва Ніжинської місцевої прокуратури 22.09.2017 до суду направлено обвинувальний акт за обвинуваченням медичного працівника у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило смерть новонародженої дитини за що передбачено відповідальність ч. 2 ст. 140  Кримінального кодексу України.

У ході досудового слідства встановлено, що лікар одного із лікувально-профілактичних закладів м. Ніжин, який був зобов’язаний надавати своєчасну та кваліфіковану медичну й лікарську допомогу, неналежно та недбало виконав свої професійні обов’язки, що зумовило у новонародженої дитини розвиток тяжкої хвороби та стало причиною її смерті.

Довідково: Санкція частини 2 статті 140 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Джерело: Нежатин

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button