Кримінал

Чернігівець незаконно наловив риби на 91 тисячу гривень

22 березня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Білоус, поблизу с. Жавинка Киїнської громади житель м. Чернігів ловив рибу за допомогою 6 од. заборонених знарядь лову — сіток зяберних (одностінних). В протизаконний спосіб порушник добув 14 кг риби: плітка 25 екз., лящ – 8 екз., щука – 6 екз., плоскирка – 6 екз. та по 2 екз. окуня та синця. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 91 970 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наркоторговцям з Чернігівщини повідомлено про підозру (Фото)

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Довідкова інформація:

З 1 листопада 2022 року на території Чернігівської області встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах. З більш детальною інформацією можна ознайомилися за посиланням. З 1 грудня 2022 року на території області розпочалась заборона на лов раків, подробиці за посиланням. З 15 лютого 2023 року почала діяти заборона на вилов щуки, подробиці за посиланням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button