Кримінал

Чернігівець створив сайт із продажу неіснуючих товарів (Фото)

Працівниками відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області супроводжується кримінальне провадження за фактом заволодіння коштами громадян України шляхом шахрайства в мережі Інтернет відносно мешканця міста Чернігова, який із корисливих мотивів створив сайт із продажу неіснуючих товарів, приймав замовлення від громадян, вимагаючи попередню оплату на картки банків України, при цьому картки були відкриті на різних осіб, дані картки з пін-кодами правопорушник купував у мережі Інтернет. надалі, якщо особи перераховували кошти, злочинець втручався в роботу інтернет-банкінгу, видаючи себе клієнтом того чи іншого банку, та здійснював незаконні платіжні операції, а саме перераховував кошти на інші банківські картки з метою приховання своєї злочинної діяльності, та надалі розпоряджався коштами на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайські трюки: на Прилуччині бабуся віддала вісім тисяч «поштарці»

За місцем мешкання останнього було проведено обшук, під час якого було виявлено та вилучено банківські картки, мобільні телефони, сім-картки та інші речі, що є ознаками шахрайства.

Шахраю вручено повідомлення про підозру за 8 фактами за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та готуються матеріали для направлення до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Ще статті по темі

Back to top button