Кримінал

Чернігівські поліцейські оголосили про підозри містянину, який викрав гаманець з документами у перехожого та оформив на нього кредити

Співробітники Чернігівського райуправління поліції спільно зі столичними колегами затримали підозрюваного у крадіжці гаманця з грошима, документами і банківськими картками, а також мобільного телефону. Встановлено, що в подальшому зловмисник оформив на потерпілого за допомогою викрадених документів кредити на 17 тисяч гривень.

Із заявою про крадіжку до поліції звернувся 38-річний мешканець Чернігова. Він пояснив, що гаманець і мобільний телефон зникли в нього під час перебування на вулиці.

Співробітники Чернігівського райуправління поліції провели низку оперативно-розшукових заходів та у взаємодії зі столичними колегами затримали підозрюваного у крадіжці. Ним виявився 54-річний раніше судимий чернігівець.

Підозрюваний розповів правоохоронцям, що на зупинці громадського транспорту його увагу привернув чоловік. Зловмисник обікрав необережного містянина.

Надалі зловмисник з’ясував, що абонентський номер викраденого мобільного телефону збігається з фінансовим до карткових рахунків потерпілого. Він змінив коди доступу до банківських карток та мобільних додатків, від імені потерпілого увійшов до його особистого кабінету і оформив кредити на 17 тисяч гривень. Гроші зловмисник зняв готівкою та частину з них витратив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові правоохоронці скерували до суду справу злочинної групи, яка спеціалізувалася на розкраданні нафтопродуктів (Фото)

Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що затриманий причетний також до подібних крадіжок у столиці.

У затриманого вилучено викрадений у потерпілого мобільний телефон, гаманець та частину викрадених коштів.

Чоловіка помістили до слідчого ізолятора.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури оголосив фігуранту про підозру у вчинені ряду кримінальних правопорушень:

— за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану),

— частиною 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної технік),

— частиною 1 статті 357 (викрадення документів),

— частиною 5 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж).

За такі дії за найтяжчою зі статей закон передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button