Кримінал

Чернігівського депутата підозрюють у корупції

Працівники управління захисту економіки в Чернігівській області викрили факт адміністративного корупційного правопорушення з боку депутата однієї з районних рад.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Будучи депутатом районної ради, тобто у відповідності до Закону України «Про запобігання корупції» є суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, у порушення вимог ч. 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» у встановлений законом термін не своєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік за формою, що визначається Національним агентством.

На посадовця складено адміністративний протокол про адміністративне корупційне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) — тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Протокол направлений на розгляд до суду.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button