Кримінал

Чернігівському «бурштиновому бізнесменові» повідомлено про підозру

Слідчим відділом прокуратури області колишньому інспектору митного поста Чернігівської митниці Державної фіскальної служби України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання  службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави).

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Досудовим розслідуванням установлено, що у лютому 2016 року співробітник митного поста всупереч інтересів служби при наявності  обґрунтованих ризиків свідомо проігнорував вимоги про необхідність проведення посиленого митного контролю, створив умови та забезпечив безперешкодний виїзд з меж митної території України транспортного засобу, в якому перебував прихований вантаж – 812 кг необробленого бурштину на суму понад 3,2 млн грн.

Прихований вантаж виявлено працівниками митної служби Республіки Білорусь та у рамках міжнародного співробітництва компетентними органами іноземної держави органу досудового розслідування було надано правову допомогу щодо підтвердження факту переміщення прихованого від митного контролю товару та отримано інші докази, які є суттєвими у кримінальному провадженні.

Окрім того, такі дії підозрюваного стали підставою для уникнення винних осіб від притягнення їх, згідно із Митним кодексом України, до відповідальності у виді штрафу в розмірі 100 відсотків від вартості товару та його конфіскації і, як наслідок, заподіяння шкоди інтересам держави.

Досудове розслідування триває. Проводяться слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне й неупереджене дослідження усіх обставин злочину та встановлення причетних до нього осіб.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button