Кримінал

Чернігівця шахраї ошукали на 14 тисяч гривень

Поліція Чернігівського району застерігає громадян від шахрайських схем з «грошовими виплатами»
У соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про «оформлення грошової допомоги».

Поліцейські закликають не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток і паролі нібито для «зарахування грошей».

Зловмисники розсилають повідомлення з пропозицією отримати гроші. Люди переходять за фішинговим посиланням, нібито на офіційні вебресурси урядових органів, міжнародних організацій та банківських установ, де можна подати заявку на одержання виплат. Для зарахування грошей вводять персональні дані та номер банківського рахунку. Володіючи такими даними, шахраї без ускладнень привласнюють кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жителя Чернігівщини шахраї зняли з карти 30 тисяч

Від такої афери потерпів 65-річний містянин, його ошукали майже на 14 тисяч гривень. За словами потерпілого, в соціальній мережі надійшло оголошення про надання фінансової допомоги.

Перейшовши за посиланням, зареєструвався, вказавши фінансовий номер, пін-код від кредитної картки та код, що надійшов в смс-повідомленні. Після чого виявив списання грошових коштів з картки.

За фактом шахрайських дій поліцейські Чернігівського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та вживають заходів для розкриття злочину.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button