Кримінал

Четверо безробітних з Прилук незаконно викачала понад 74 тисячі літрів нафти (Фото)

Зловмисники приховано «врізались» у промисловий нафтопровід поруч із місцем видобутку корисних копалин в Чернігівській області, приєднуючи крани високого тиску та інше спеціальне обладнання. Таким чином протягом двох місяців встигли викачати сировини на 2,5 мільйони гривень.

Про це повідомляє Національна поліція.

Вкрадене вивозилося в спеціальних автомобілях до автостоянки у м. Яготин, де правопорушники перекачували нафту помпою у бензовози і транспортували за підробленими документами на нафтопереробний завод в Полтавській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині п’яний водій мопеду намагався відкупитися від поліцейських

Оперативники Управління стратегічних розслідувань Нацполіції за сприяння карного розшуку ГУНП в Чернігівській області встановили особи та місцеперебування злочинців: це четверо безробітних мешканців міста Прилуки Чернігівської області віком від 33 до 54 років. 

Поліцейські провели 34 обшуки на території Чернігівської, Київської та Полтавської областей, у ході яких вилучили бензовоз з понад 37 тис літрів нафтосировини, спеціально обладнаний автомобіль для транспортування нафти, обладнання для перекачування нафтопродуктів та підроблені логістичні документи.

Слідчі Нацполіції повідомили всім фігурантам про підозру за крадіжки, вчинені за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 185 Кримінального Кодексу України). Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. 

Операція проводилась за сприяння ГУНП в Чернігівській області та Служби безпеки ПАТ «Укрнафта».

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button