Кримінал

На Чернігівщині п’яний водій мопеду намагався відкупитися від поліцейських

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції відділення №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції викрили 37-річного водія мопеда «Honda Dio», який керував транспортом у нетверезому стані. За відмову від складання адміністративних матеріалів правопорушник пропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 3 тисячі гривень. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Під час патрулювання автошляху в одному з сіл Тупичівської громади Чернігівського району увагу інспекторів сектору реагування патрульної поліції привернув мопед «Honda Dio», водій якого їхав без мотошолома на незареєстрованому транспортному засобі. Поліцейські зупинили чоловіка, та при перевірці документів з’ясували, що водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині п’яний водій в’їхав у бетонний стовп

Правопорушник, сподіваючись уникнути відповідальності, запропонував патрульним 3 тисячі гривень неправомірної вигоди за відмову від складання адміністративних матеріалів. Правоохоронці попередили водія, що такі його дії мають ознаки кримінального правопорушення, проте чоловік продовжував наполягати. Цю розмову зафіксувала бодікамера поліцейського.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції.

Слідчий розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські відсторонили чоловіка від керування мопедом та склали адміністративні матеріали за фактами:

— керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані сп’яніння (ч.1 статті 130 КУпАП);

— керування незареєстрованим транспортним засобом (ч.6 статті 121 КУпАП).

Таким чином, правопорушник понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button