Кримінал

Члена виборчої комісії на Чернігівщині засуджено за кількаразове голосування

На Городнянщині в день виборів, 25 жовтня 2020 року, зафіксовано кримінальне правопорушення, в  якому звинуватили члена дільничної виборчої комісії.

Так, обвинувачена, являючись членом дільничної виборчої комісії, що розташовувалась в селі Бурівка Городнянського району, будучи впевненою, що виборець Р. є особою похилого віку та упродовж кількох років в даному населеному пункті не проживає, а отже на дільницю для голосування не з’явиться, незаконно отримала замість неї чотири виборчі бюлетені, та особисто використала їх, проголосувавши більше ніж один раз.

Дії  жінки, які виразились у незаконному отриманні виборчого бюлетеня особою, яка не має права його отримувати на голосуванні більше одного разу, вчиненому членом виборчої комісії,  органом  досудового розслідування кваліфіковано за ч. 3 ст. 158-1 КК України. Вони караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у Новгород-Сіверському пройшли без порушень

Водночас, відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, між порушницею та прокурором Городнянського відділу Менської місцевої прокуратури укладено угоду про визнання винуватості. Враховуючи щире каяття та відсутність обставин, що обтяжують покарання, сторони погодилися з призначенням зазначеній громадянці покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права  обіймати посади, пов’язані з організацією та проведенням виборчого процесу також строком на 5 років. Від відбування основного покарання жінку звільнено на підставі ст. 75 КК України з встановленням іспитового строку.

Суд, переконавшись, що укладення угоди між прокурором та обвинуваченою є добровільним і вона відповідає закону, затвердив її та призначив узгоджене сторонами покарання.

Вирок законної сили не набрав.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button