Кримінал

Чоловіка, що із ножем напав на працівницю РАЦСу у Козельці, лікуватимуть примусово

Козелецьким відділом Ніжинської місцевої прокуратури скеровано до суду  клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом стосовно підозрюваного у вчиненні закінченого замаху на вбивство (ч. 2. ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України).

Нагадаємо, у листопаді 2019 року в смт Козелець 34-річний чоловік несподівано накинувся на співробітницю РАЦСу на очах у відвідувачів з дітьми.

Зловмисник наніс жінці сім ножових поранень. Однак відразу після інциденту потерпілу доставили до реанімації, де їй вчасно надано першу медичну допомогу. Наразі її життю нічого не загрожує.

Під час проведення досудового розслідування, з метою встановлення стану осудності підозрюваного, проведено судово-психіатричну експертизу.

Згідно з її висновком чоловік за своїм психічним станом не міг на момент вчинення діяння та не може на даний час усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Ніжинської місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button