Кримінал

Декілька місяців знущань: на Чернігівщині судитимуть чоловіка за насильство над дружиною

Декілька місяців чоловік чинив психологічне насильство над власною дружиною. Тепер за скоєне кривднику загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомляє поліція Корюківського району.

Протягом кількох місяців до Корюківського районного відділу поліції надходили скарги від 44-річної мешканки одного з сіл Корюківщини на поведінку чоловіка. Чоловік лаявся в її бік нецензурною лайкою та ображав, чинив моральний і психологічний тиск, виганяв із будинку. Це відбувалося в присутності малолітньої дитини заявниці. 

Постійні погрози, залякування, брутальна лайка та приниження негативно вплинули на психічне здоров’я жінки, вона хвилювалася за свою безпеку та безпеку дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія просто неба: в Прилуках запрошують на вечірні історичні кіносеанси

Правоохоронці оперативно реагували на кожне звернення жінки, складали на порушника протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення домашнього насильства).

Однак попри численні адміністративні впливи, чоловік продовжував чинити протиправні дії.

Тож слідчі Корюківського районного відділу поліції провели досудове розслідування та скерували до суду матеріали провадження з обвинувальним актом за статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство).

Санкція статті передбачає покарання від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин громадських робіт, арешт на строк до шести місяців, до п’яти років обмеження волі або позбавлення волі до двох років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button