Кримінал

Депутатку райради підозрюють в одержанні хабара

Прокуратурою Чернігівської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата однієї із районних рад, яка підозрюється в отриманні хабара для третьої особи.

За даними слідства, депутат, яка займала посаду керівника структурного підрозділу селищної ради, отримала від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 27 тисяч гривень. Кошти перераховані суб’єктом господарювання як благодійна допомога на рахунок, реквізити якого надані йому обвинуваченою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині двох поліцейських, яких затримали на хабарі, засуджено до 5 років ув’язнення

При цьому очільниця підрозділу повідомила, що не буде вчиняти дій, спрямованих на примусове стягнення в судовому порядку штрафних санкцій за неналежне виконання особою умов укладеного договору.

Вказане кримінальне провадження розслідувалося поліцією за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Підтримання публічного обвинувачення буде забезпечуватись прокурорами регіональної прокуратури.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button