Кримінал

Дежавю: поліція затримала вдруге інтернет-шахрайку з Семенівки

Інтернет-шахрайка з Семенівки, яку вирахували поліцейські, обдурила три десятки українців з різних областей держави, пропонуючи купити віртуальний набір посуду.

Оперативники Семенівського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області вдруге затримали підозрювану у скоєнні 30 інтернет-шахрайств. Жителька райцентру придумала просту, але ефективну схему видурювання грошей – розмістила на сайті оголошень повідомлення про продаж набору посуду за «акційною» ціною і вимагала за неіснуючий товар передоплату. Коли отримувала гроші (від однієї до п’яти тисяч гривень), переставала виходити на зв’язок із клієнтом.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї за день одурили трьох пенсіонерів

Минулого року поліція викрила спритницю і справа дійшла до суду, але восени жінка підпала під амністію.

Цей поворот долі вона використала для того, щоб знову взятися за старе і взимку почала розміщати такі ж оголошення про продаж неіснуючого посуду.

Про ступінь зухвалості шахрайки говорить хоча б той факт, що для отримання грошей від обдурених клієнтів спритниця використовувала банківську картку своєї дитини, на яку нараховувалася допомога. Був у зловмисниці і свій «пунктик» — вона не хотіла мати справи із покупцями з рідної Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї розвели на чималі гроші сіверянина

Коли до поліції почала надходити інформація про чергові випадки Інтернет-шахрайств, оперативники одразу упізнали знайомий «почерк» лиходійки. Жінка у скоєному зізналася та надала правдиві свідчення, з її слів, йдеться про три десятки обдурених українців з різних областей держави.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button