Кримінал

Чернігівський стоматолог за неналежне виконання професійних обов’язків постане перед судом

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків (ч. 2 ст. 140 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарська помилка: жінка померла під час кесаревого розтину

За даними слідства, лікар-стоматолог однієї з дитячих лікарень міста Чернігова за результатами огляду 12-річної дитини неповно встановила їй діагноз. Як наслідок, необхідне лікування наявної в неповнолітньої недуги не проводилося, що надалі призвело до виникнення в потерпілої ускладнень.

Так, через неналежне виконання лікарем своїх обов’язків, зокрема недотримання вимог клінічного протоколу лікування захворювання, в неповнолітньої встановлено погіршення стану здоров’я середнього ступеня тяжкості.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до  суду.

Санкція ч. 2 ст. 140 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button