Кримінал

До суду скеровано обвинувальний акт за збут психотропних речовин

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом збуту психотропних речовин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець м. Прилуки вчинив кримінальні правопорушення за певних обставин.

Так, 05.03.2020 приблизно о 14-й годині, перебуваючи неподалік будинку №39 по вул. Ракітна в м. Прилуки, умисно, з корисливих мотивів, збув особі, яка була залучена як покупець для проведення оперативної закупки, за грошові кошти в сумі 400 грн згорток фрагмента фольги з порошкоподібною речовиною білого кольору, що, згідно з висновком експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів №193(х) від 10.03.2020, містить у своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено, – амфетамін, маса амфетаміну у вищевказаній речовині становить 0,1095 г (у перерахунку на амфетамін основу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР зупинило схему збуту наркотиків у Чернігівському слідчому ізоляторі

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 21.03.2020 приблизно о 14.30, перебуваючи в м. Прилуки неподалік дитячого майданчика, розташованого по вулиці Паризької Комуни №12, умисно, повторно, з корисливих мотивів, збув особі, яка була залучена як покупець для проведення оперативної закупки, за грошові кошти в сумі 500 гривень згорток фольги із порошкоподібною речовиною білого кольору, що, згідно з висновком експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів №271(х) від 15.04.2020, містить у своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено, – амфетамін, маса амфетаміну у вищевказаній речовині становить 0,0722 г (у перерахунку на амфетамін основу).

Прилуцькою місцевою прокуратурою 13.05.2020 обвинувальний акт за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч. 2 ст. 307 КК України, скеровано до Прилуцького міськрайонного суду для розгляду по суті.

19.05.2020 відбулось підготовче судове засідання, запобіжний захід тримання під вартою обвинуваченому продовжено на 60 діб і призначено судовий розгляд кримінального провадження.

Довідково:

Згідно з ч.2 ст.307 КК України, незаконний збут психотропних речовин, вчинений повторно, карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button