Кримінал

Два підпільні гральні заклади ліквідували в Чернігові (Фото)

Працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області викрили гральні заклади, які маскували свою діяльність під виглядом розповсюдження лотерей.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

У рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими Чернігівського відділу поліції за частиною 1 статті 203-2 Кримінального кодексу України, працівниками Управління захисту економіки в Чернігівській області спільно з працівниками ГУНП в Чернігівській області, Чернігівським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України та під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури проведено два обшуки в Чернігові, в ході яких викрито два гральні заклади, де в порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» надавалися послуги у сфері грального бізнесу.

Так, в приміщенні грального закладу по проспекту Миру в ході санкціонованого обшуку поліцією виявлено та вилучено 16 системних блоків комп’ютерів, 16 моніторів до них, 2 касові апарати та грошові кошти в сумі понад тисячу гривень. В приміщенні знаходилися адміністратор даного закладу та гравці, особи яких встановлюються.

В іншому незаконному гральному закладі по вулиці П’ятницькій в ході санкціонованого обшуку було виявлено та вилучено 30 системних блоків комп’ютерів, 30 моніторів до них, 2 касові апарати та грошові кошти в сумі понад тисячу гривень. В приміщенні знаходилися два адміністратори та гравці, особи яких встановлено.

Всього під час обшуків вилучено 46 комп’ютерних системних блоків, 46 моніторів до комп’ютерних системних блоків, 4 касові апарати, грошові кошти у сумі понад 2 тисячі гривень.

Санкція статті 203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом) передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання. А це близько 680 тисяч гривень. Триває досудове розслідування.

Правоохоронці закликають громадян повідомляти про всі факти можливої протиправної діяльності грального бізнесу, у тому числі, на правах анонімності.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button