Кримінал

В Ічні до поліції надійшло п’ять сигналів щодо мародерства

Евакуація районного центру Ічня на Чернігівщині створила теоретичну загрозу виникнення фактів мародерства. Адже часто люди покидали домівки поспіхом, залишаючи навіть цінні речі.

ЧЕline поцікавився у прес-служби обласної поліції, чи дійсно спостерігається мародерство у відселеній зоні та як поліція діє на упередження цих явищ.

«Фактів мародерства не зафіксовано. Чергували всю ніч, всі сигнали про можливе мародерство перевіряли. Вони не підтвердилися. Люди просто не звикли до такої кількості сторонніх осіб, адже там дуже багато військових, поліції, МНС та інших людей, які приїхали забезпечувати охорону публічного порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Ічнею снарядами знищено півсела

Було п’ять повідомлень про мародерство, після перевірки всі вони не підтвердились. За мародерів люди часто сприймають господарів інших обійсть, які тимчасово повертаються додому. Там дуже велика щільність поліції, близько 500 осіб із Чернігівської, Київської та Сумської областей, тому мародерство обов’язково завчасно виявлять або не допустять його виникнення», – розповів речник поліції в Чернігівській області Сергій Бриль.ichna_dopomoga

Ще статті по темі

Back to top button