Кримінал

Двом російським військовим повідомлено про підозру в умисному вбивстві чотирьох цивільних осіб

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури встановлено та повідомлено про підозру двом військовослужбовцям рф за фактами порушення законів та звичаїв війни, вчиненого групою осіб за попередньою змовою, поєднаного з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у березні 2022 року двоє російських військових, перебуваючи в селі Ольшана Прилуцького району, з автоматичної зброї розстріляли два цивільні автомобілі, які не становили для них жодної загрози.

В одному з них двоє чоловіків везли хліб і продукти харчування жителям Ічнянської ОТГ, а в іншому – два жителя Ічні їхали до лікарні в місто Прилуки. У результаті розстрілу водії та пасажири загинули на місці події.

Крім того, підозрювані заволоділи мобільними телефонами загиблих цивільних осіб, що допомогло їх ідентифікувати.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Прилуцького РВП ГУНП у Чернігівській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button