Кримінал

Фіктивна компанія на Чернігівщині вивозила з України деревину

У Чернігівській області викрито фіктивну компанію, через яку з України вивозилися пиломатеріали. Про це у Facebook повідомляє голова ДФС Сергій Білан, передає УНН.

«Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області спільно із працівниками обласної прокуратури викрили фіктивну компанію, через яку здійснювався експорт лісоматеріалів», — написав Білан.

За його словами, загальна кількість лісоматеріалів, що експортуються від імені фіктивного підприємства протягом 2018 року, становить понад 2,5 тис. кубометрів вартістю понад 10 млн грн.

Під час досудового розслідування, зокрема, встановлено, що в період 11-14 вересня 2018 року в зоні діяльності Київської митниці ДФС від імені зазначеної компанії було оформлено 4 митні декларації на експорт лісоматеріалів загальним обсягом 160 кубометрів. При цьому вивезення лісоматеріалів за межі митної території України було заплановане в зоні діяльності Одеської митниці ДФС, а контейнери перебували на території Одеського морського порту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для будівництва заправки комунальне підприємство спиляє 16 дерев

На підставі постанови суду проведено обшук у підготовлених до експорту зазначених контейнерах з лісоматеріалами, за результатами якого вилучено та передано на відповідальне зберігання 160 кубічних метрів лісоматеріалів орієнтовною вартістю понад 1,1 млн грн.

Нагадаємо, однією зі схем, за якої контрабандисти експортують ліс-кругляк до Румунії, є декларування його як паливної деревини низької якості.

Ще статті по темі

Back to top button