Кримінал

Поліція не відкриває таємниць експертизи «крохмалю» Блауша

За словам речника Чернігівського відділу поліції Юлії Ковтун, 222 стаття Кримінально-процесуального кодексу України дає право поліції наразі не розголошувати таємницю слідства стосовно «крохмалю» Андрія Блауша, учасника ДТП, що сталося в Чернігові 19 травня. Тож відповіді на запитання, що за білий порошок був у пакетиках, які поліція знайшла в траві на місці ДТП, немає.

За словами Юлії Ковтун, відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим. Наразі слідство вважає, що розголошення будь-якої додаткової інформації щодо перебігу досудового розслідування є недоцільним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати наркотичних аналізів у справі ДТП за участі брата Блауша будуть не одразу

«Відповідно до статті 387 ККУ, розголошення без письмового дозволу прокурора, слідчого або особи, яка провадила оперативно-розшукову діяльність, даних досудового розслідування – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років», – наголошує речник поліції.

Нагадаємо, під час ДТП, яка сталася біля мікрорайону Олександрівка за участі Андрія Блауша, Toyota RAV4 збила дитину на велосипеді. Удар автівки був настільки сильним, що Ярославко підлетів на кілька метрів угору, зробив два оберти в повітрі й опинився в центрі дороги. У цій пригоді був ще один цікавий факт. Поки водій «Тойоти» допомагав Ярославу, його пасажир сховав у кущах пакет із невідомою речовиною.

До речі, як наголосила у коментарях у мережі Facebook депутат Чернігівської міської ради Ірина Березинець, білий порошок, розфасований маленькими дозами в пакетики, може бути звичайним крохмалем.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. березинец …….просто нет слов как тебя назвать!накормить бы тебя теми пирожками

Back to top button