Кримінал

Громадського інспектора рибоохоронного патруля затримали із забороненими знаряддями лову

У ході рибоохоронного рейду водоймами Сосницького району 16.10.2018 державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області на озері «Бридня», поблизу с. Мале Устя, затримано чоловіка, який виловлював рибу за допомогою  зяберних та поріжевих сіток у кількості 19 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині впіймали рибалку-браконьєра

У браконьєрський спосіб чоловік виловив 29 кг риби: лящ – 23 шт., судак — 3 шт., синець – 3 шт.,  окунь – 3 шт., щука – 10шт., плоскирка – 17 шт., білизна – 18 шт., плітка – 105 шт., карась сріблястий – 20 шт., карась золотий – 2 шт. Збитки по даному факту склали 24239 грн.

У ході з’ясування особистості правопорушника виявилось, що він є громадським інспектором Чернігівського рибоохоронного патруля, який мешкає в смт Сосниця.

На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо-оперативна група Сосницького ВП УНП у Чернігівській області, у правопорушника вилучено заборонені знаряддя лову, незаконно добуті водні біоресурси та автомобіль ВАЗ 2101. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Громадянин був позбавлений повноважень громадського інспектора за порушення законодавства у галузі охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та у нього було вилучено посвідчення громадського інспектора рибоохорони.

Складений протокол про адміністративне правопорушення направлений до Сосницького районного суду Чернігівської області для притягнення правопорушника до відповідальності згідно чинного законодавства.

Джерело: Чернігівський рибоохоронний патруль

Ще статті по темі

Back to top button