Кримінал

«Грошова допомога»: жителька Чернігівщини втратила всі гроші через шахрайські дії

В соцмережах Фейсбук, Телеграм, Інстаграм шахраї поширюють фейкові оголошення про «оформлення грошової допомоги за 10 хвилин» від ООН, ЄС, ЮНІСЕФ та інших організацій. Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток нібито для «зарахування грошей».

Днями до поліції звернулася 51-річна мешканка Борзни із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло близько 8 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в месенджері «Вайбер» вона побачила оголошення про оформлення «Є-допомоги» та перейшла за ним. Там їй запропонували ввести реквізити та секретні паролі банківської картки нібито для оформлення матеріальної допомоги. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її основного та кредитного рахунку зникли всі кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові патрульні виявили громадянина, який може бути причетним до крадіжки електрокабелю (Фото)

Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати 12 тисяч гривень», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» — не слідуйте таким вказівкам та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button