Кримінал

Корупційна схема ВЛК Чернігівщини та критика мобілізації: коментар Олександра Ломако

Олександр Ломако на щотижневій нараді прокоментував затримання ексочільника ВЛК Чернігівщини та розкритикував мобілізацію в Україні.

«Це не просто так людина зберігала вдома мільйон доларів. Це очевидна схема. Схема. І це розуміючи, скажемо так, те, що відбувалося, відбувається зараз із мобілізацією і з тими, хто намагається її уникнути. Це каса не за довгий період. Можливо, тиждень, трішки більше. І очевидно, її просто не встигли передати кудись далі нагору. Це приводить до висновку, що не один Чернігів такий, Чернігівська область, це обласна історія, де колишні якісь працівники з’являються посередниками для тих, хто хворий, або не дуже хворий, або дуже хитрий, і має можливості стати хворим за документами. То це, очевидно, може працювати по всій країні», – зазначив Олександр Ломако в.о. чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 300 млн грн – на ремонт доріг: чи знайде міська влада кошти на ремонт важливих ділянок у місті

Нагадаємо, минулого тижня співробітники СБУ ліквідували масштабну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Під час операції було затримано колишнього очільника ВЛК у власному помешканні після одержання ним нового хабара. Під час обшуків було виявлено майже мільйон доларів США і понад 22 тисячі євро. Також співробітники СБУ вилучили документацію на кілька квартир і земельних ділянок, на які ініційовано накладення арешту.

«Затриманий перебуває під вартою без права внесення застави. Триває розслідування для встановлення обставин злочину та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна», – йдеться на сторінці СБУ в Телеграмі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button