Кримінал

«Купив водійське посвідчення в Інтернеті»: у Прилуках поліцейські викрили чоловіка у використанні підроблених документів

У ході проведення профілактичних заходів, екіпаж патрульної поліції зупинив транспортний засіб за порушення правил дорожнього руху. Поліцейські виявили у 35-річного водія легкового автомобіля водійське посвідчення з ознаками підробки.

26 листопада під час несення служби на одній з вулиць Прилук група реагування патрульної поліції Прилук зупинила автомобіль. Водій порушив правила дорожнього руху. Під час перевірки документів, у посвідченні водія поліцейські помітили елементи підробки.

Для з’ясування всіх обставин на місці події патрульні викликали слідчо-оперативну група райвідділу.

Керманич зізнався правоохоронцям, що посвідчення він придбав через мережу «Інтернет» за 12 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчинив дебош у магазині та втік ховатися у чужу квартиру: поліцейські вгамували агресивного чоловіка і передали його медикам (Фото)

Поліцейські під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розпочали кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (Використання завідомо підробленого документа).

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років.

Відносно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення:

— Ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки);

— Ст. 126 (Керування транспортним засобом без відповідних документів).

Слідчі дії тривають.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Прилуцького району

Ще статті по темі

Back to top button