Кримінал

«Легкий заробіток в соцмережах»: троє жителів Чернігівщини потрапили на гачок шахраїв

Днями до поліції звернулася 37-річна мешканка Носівки, яка повідомила, що в соцмережі «Інстаграм» знайшла вакансію про «роботу з дому». Жінці запропонували зареєструватися на сайті і переглядати фільми, нібито для «підвищення рейтингу сайту». Згодом жінці запропонували інвестувати власні кошти для зростання рейтингу. Вона погодилась та кількома платежами перераховувала на різні банківські рахунки гроші – загалом понад 90 тисяч гривень. Жодного заробітку потерпіла не отримала та звернулася до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині спіймали рибалку-порушника

Також до поліції звернувся 36-річний мешканець Новгород-Сіверщини, якому в соцмережі надійшла пропозиція швидко та легко заробити. Чоловіку запропонували «онлайн просування товарів на сайті». Потерпілий погодився викуповувати товари на різні суми нібито з подальшим поверненням коштів вже з нарахованим прибутком. Загалом чоловік перерахував на «викуп товарів» 22 тисяч гривень, однак прибутку так і не отримав.

Ще одна 34-річна мешканка Чернігова постраждала від аналогічної шахрайської схеми: жінка перерахувала невідомим 38 тисяч гривень під приводом онлайн заробітку. Потерпілій необхідно було ставити «лайки» під відео в «Тік-тоці». Жінка виконувала такі «завдання», після чого «менеджер» запропонував заробити більше. Чернігівка погодилася зробити інвестицію на понад 30 тисяч гривень, однак «вивести» віртуальні зароблені кошти не змогла.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button