Кримінал

Майже $1 млн арештованих коштів ексголови ВЛК на Чернігівщині передали в АРМА

Спецпрокуратура передала в Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) майже 1 мільйон доларів США арештованих коштів колишнього голови ВЛК у Чернігівській області.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

За клопотанням прокурорів Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону суд наклав арешт та передав в управління АРМА грошові кошти у сумі $963,6 тисячі та 22,5 тисячі євро, які були вилучені під час обшуків у колишнього голови ВЛК при Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Як повідомлялося раніше, посадовець отримував неправомірну вигоду від військовозобов’язаних за визнання їх непридатними до військової служби під час мобілізації. У такий спосіб сприяв мешканцям Чернігова в ухиленні від призову.

Процесуальні дії проведено у межах кримінального провадження за фактами одержання неправомірної вигоди, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а також незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button