Кримінал

Матір-вбивцю затримали під Черніговом

Поліцейські Києва затримали жінку за підозрою у вбивстві двох дітей.

Хлопчика і дівчинку виявили в озері в Дарницькому районі. Їхню матір затримали поліцейські неподалік від Чернігова.

Ввечері 26 жовтня у Дарницьке управління поліції звернувся чоловік із повідомленням про те, що його колишня дружина забрала їхніх спільних дітей (дівчинка, 2012 р.н., і хлопчик, 2013 р.н.) і пропала.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Орієнтування на їх розшуку передали всім патрулям та колегам із інших областей. Жінку за орієнтуванням знайшли неподалік від Чернігова в неадекватному стані. Дітей біля неї не було.

«Жінку вчора пізно ввечері доставили в Дарницьке управління поліції і викликали спеціалізовану бригаду лікарів. Там вона розказала, що діти пішли купатися на озеро. Правоохоронці відразу виїхали на озеро, однак пошуки не дали результату, тож їх продовжили сьогодні: поліцейські разом із водолазами виявили діток утопленими», — повідомив начальник поліції Києва Андрей Крищенко.

Жінку затримали. Вирішується питання щодо перекваліфікації кримінального провадження із ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) з додатковою кваліфікацією — безвісно відсутні на ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство двох і більше людей) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує покарання до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.2018-10-28_134017

За інформацією «Київ Оперативний», все почалося з того, що батькові зателефонував невідомий і повідомив, що знайшов телефон його дитини. Він поїхав на зустріч, забрав телефон і попрямував за місцем проживання дітей і їх матері.

«Двері в квартиру були відчинені, а вдома нікого не виявилося. Мати (Катерина Володимирівна, 1982 року народження), яка працює в дитячому садку, на роботу не з’явилася. Дітей в садок теж не привела. З останнього, відомо було лише те, що мама відпросила дітей з гуртка фігурного катання, нібито через хворобу дітей.

Батьки матері проживають в Криму, а сама Катерина ніколи не була помічена за вживанням алкоголю.
На вуха був поставлений весь особовий склад поліції і області. Через кілька годин Катерину Володимирівну затримали правоохоронці Чернігова.

Уже в Києві вона зізналася, що втопила дітей в озері Дарницького району. Сама теж хотіла, але не змогла.
Катерина зараз проходить обстеження в лікарні на Кирилівській, а водолази дістають дітей з озера», — йдеться у повідомленні.

Ще статті по темі

Back to top button