Кримінал

Мінер гуртожитку виявився психічно хворим

Кримінальною поліцією Чернігівського відділу та патрульною поліцією Чернігова після проведення оперативно-розшукових заходів затриманий чоловік, який підозрюється у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху гуртожитку в обласному центрі.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Вночі 12 квітня до поліції надійшла інформація, що на лінію «101» зателефонував невідомий та повідомив про замінування чернігівського гуртожитку по вулиці Текстильників.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи Чернігівського відділу поліції та Головного управління Нацполіції, вибухотехніки, рятувальники, медики та комунальники.

Для збереження життя і здоров’я громадян поліція оперативно евакуювала з п’ятиповерхівки близько 150 мешканців. Рух транспорту поблизу гуртожитку був перекритий.

Вибухотехніки із застосуванням спеціально навченого пса ретельно обстежили споруду. Будь-яких вибухових пристроїв вони не виявили.

Поспілкувавшись з мешканцями гуртожитку, слідчо-оперативна група встановила, що до скоєння правопорушення причетний житель обласного центру, який того вечора гостював в одній з кімнат.

В ході проведеного кримінальною поліцією та патрульною поліцією комплексу оперативно-розшукових заходів, чоловіка, який підозрюється у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, встановили і невдовзі затримали.

Оскільки він перебував у неадекватному стані, поліцейські передали затриманого медикам. Бригадою швидкої медичної допомоги підозрюваного було доставлено до Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) — карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button