Кримінал

На Чернігівщині чоловік розтрощив стамескою голову своїй дружині

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок одного з районних судів області.

Вироком суду першої інстанції жителю одного з районів за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження), з урахуванням ст. 69 КК України призначено покарання, яке не передбачене санкцією статті у виді 6 місяців арешту.

 У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений у липні 2017 року в денний час у стані алкогольного сп’яніння з мотивів раптово виниклих особистих неприязних відносин умисно завдав 1 удар стамескою по голові дружині, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження у виді відкритої черепно-мозкової травми.

Під час апеляційних розглядів, які відбувалися у травні 2018 року та в листопаді 2019 року, апеляційний суд не погодився з доводами сторони обвинувачення про м’якість призначеного покарання і залишив вирок без змін. За принципової позиції прокурора рішення апеляційного суду двічі оскаржувалися в касаційному порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардієць з Чернігова постане перед судом за смертельну ДТП

Задовольняючи касаційні скарги прокурора, колегія суддів Верховного Суду вказала, що доводи прокурора про неврахування обставин вчиненого злочину залишилися поза увагою апеляційного суду, а винесені рішення є необґрунтованими.

Під час останнього апеляційного розгляду прокурором доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував, що обвинувачений вчинив тяжкий умисний злочин проти життя та здоров’я, обставини його вчинення, наслідки, що настали для потерпілої, зокрема необхідність оперативного втручання задля вилучення чужорідного предмету. Також залишено поза увагою, що обвинувачений раніше вже притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї, однак належних висновків для себе не зробив та у стані алкогольного сп’яніння вчинив кримінально-каране діяння.

Апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та засудив винного до 5 років позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button