Кримінал

На Бобровиччині поліцейські вилучили арсенал зброї

Револьвер системи наган, незареєстрований мисливський карабін, ножі, фрагменти мисливської рушниці та набої виявили та вилучили поліцейські при обшуку в господарстві жителя одного з сіл Бобровицького району.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

У ході проведення санкціонованого обшуку в господарстві громадянина в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України (зберігання наркотиків), у будинку було виявлено цілий набір зброї та запасних частин до неї.

Поліцейські вилучили предмет, схожий на револьвер системи «Наган» із трьома набоями в барабані, предмет, схожий на нарізний мисливський карабін, приклад і частину ствола гладкоствольної мисливської рушниці, два ножі та понад півтора десятки набоїв до автоматичної зброї.

Присутній під час обшуку господар садиби пояснив, що виявлені речі належать його 39-річному синові, раніше засудженому за грабежі та розбої, який мешкає в батьковій оселі. Нині власник заборонених предметів перебуває на роботі в сусідній, Київській, області.

Усі вилучені предмети відправлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру в Чернігівській області.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. У ході слідства поліція з’ясовує як походження, так і призначення виявленої зброї.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button