Кримінал

На Чернігівщині державі з незаконного володіння повернули понад 300 га земель лісового фонду вартістю понад 1,5 мільярда гривень

Північним апеляційним господарським судом залишено без змін рішення Господарського суду Чернігівської області, яким визнано незаконними та скасовано накази про передачу 312,7 га земель лісового фонду вартістю понад 1,5 мільярда гривень у постійне користування неспеціалізованому  підприємству.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

Новгород-Сіверська окружна прокуратура встановила, що Семенівською районною державною адміністрацією надано дозволи на складання проєктів щодо консервації деградованих і малопродуктивних сільськогосподарських земель на території Семенівського району. Після розроблення та затвердження проєкту консервації землі були вилучені з сільськогосподарського обороту та заліснені державним підприємством «Семенівське лісове господарство».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За трьома статтями судитимуть ексдепутата Чернігівської міськради, причетного до організації втечі ухилянтів за кордон

Однак Головне управління Держгеокадастру в Чернігівській області протиправно та з перевищенням повноважень здійснило встановлення цільового призначення спірних земельних ділянок, до складу яких входять малопродуктивні консервовані землі лісового фонду. Згодом була здійснена незаконна реєстрація права власності на них у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та передано ці земельні ділянки в постійне користування неспеціалізованому  підприємству як землі сільськогосподарського призначення.

Рішення судів апеляційної та першої інстанції набрали законної сили. Державі — за результатом їх виконання — підлягають поверненню землі лісового фонду загальною площею 312,7 га.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button