Кримінал

На Чернігівщині двоє чоловіків вкрали «Мерседес», підпоївши власника

Під процесуальним керівництвом Прилуцької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох раніше неодноразово судимих громадян у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 та ч. 2 ст. 185 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невдале викрадення: патрульні повернули власнику зниклий мотоцикл

У ході досудового розслідування встановлено, що 19.08.2018 двоє чоловіків без постійного місця проживання, перебуваючи біля ставка, який знаходиться в с. Бубнівщина Прилуцького району, за попередньою змовою між собою умисно довівши мешканця смт Мала Дівиця Прилуцького району до безпорадного стану шляхом схиляння його до вживання спиртних напоїв і позбавивши його можливості активно чинити опір, у подальшому проникли до салону автомобіля марки «Mercedes-Benz 313CDI» та, не маючи будь-якого права керувати чи володіти цим транспортним засобом, запустили двигун ключем і незаконно заволоділи ним.

Крім того, один зі зловмисників шляхом вільного доступу з вищезазначеного автомобіля викрав автомобільний компресор марки «Зубр», вартістю 1203,93 грн і потім обміняв його на пальне.

Прокурором у суді надано беззаперечні докази, за сукупністю яких вина обвинувачених у вчиненні злочинів визнана судом доведеною. Вироком Прилуцького міськрайонного суду від 22.09.2020 обвинувачених визнано винними та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набуття вироком законної сили стосовно обох обвинувачених залишено без змін.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button