Кримінал

За збут вогнепальної зброї житель Чернігівщини може сісти за ґрати

За процесуального керівництва прокурорів Козелецької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Чернігівського району, який обвинувачується в придбанні, зберіганні, носінні та збуті вогнепальної зброї та бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомляють у Козелецькій окружній прокуратурі.

За даними слідства, 43-річний мешканець Чернігівського району в червні поточного року з метою особистого збагачення здійснював збут іншим особам вогнепальної зброї та бойових припасів, а саме за певну суму грошових коштів здійснив збут наступальної осколкової ручної гранати РГН, оборонної осколкової ручної гранати Ф-1, автомата моделі АКМ та 991 бойового патрону. Вказану зброю та боєприпаси чоловік знайшов у зоні ведення бойових дій у лютому 2022 року, в подальшому привласнив і зберігав до їх подальшого збуту.

У разі доведення винуватості обвинуваченого в суді правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button